Nyheds- og arrangementsarkiv

Foto: Pixabay.com

14.09.2020 | Forskning

Nyt projekt: RESPOT - Udvikling af sygdomsresistente kartofler

Forskere fra QGG deltager i nyt projekt, der kan føre til en nedbringelse af pesticider i kartoffelproduktionen.

Doug Speed
Luc Janss

24.08.2020 | Medarbejdernyhed

To nye professorer udnævnt ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning

Med ansættelsen af to nye professorer styrker Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) sin position som et af verdens førende centre for forskning i plante-, dyre- og humangenetik og genomisk selektion.

Foto: Jette Odgaard Villemoes

11.05.2020 | Bevilling

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere ressourceeffektive og klimavenlige

Innovationsfonden har bevilget knap 15 millioner kroner til et nyt forskningsprojekt ledet af virksomheden VikingGenetics. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager med viden og ressourcer indenfor fodereffektivitet og genetik.

Foto: Couleur, Pixabay.com

24.04.2020 | Bevilling

Danske plantesorter skal forhindre tørketab for milliarder

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt projekt, der skal udvikle mere tørkeresistente afgrøder.

24.02.2020 | Faculty of Technical Sciences

QGG bliver et selvstændigt center under det nye Faculty of Technical Sciences

I forbindelse med dannelsen af det nye Faculty of Technical Sciences bliver Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, QGG, der hidtil har været en del af Institut for Molekylærbiologi og Genetik, omdannet til et institutlignende center.

Foto: Jette Odgaard Villemoes

16.10.2019 | Forskning

Nye forædlingsmetoder for byg og hvede giver højt udbytte, bedre sygdomsresistens og høj kornkvalitet

Ny forskning viser, at genomisk selektion er særdeles effektivt i forædlingen af byg og hvede.

09.10.2019 | Forskning

Ny viden er afgørende for udviklingen af skræddersyet medicin

Et studie af bananfluer har givet forskere fra Center for Kvantitativ Genomforskning på Aarhus Universitet og deres samarbejdspartnere på Aalborg Universitet ny viden om, hvordan kortlægning af gener også kan bruges til at forudsige respons på en given behandling og dermed mulighed for skræddersyet medicin.

Foto: Lars Kruse

27.02.2019 | Forskning

Både klima og økonomi kan være vindere

Seniorforsker ved QGG, Peter Løvendahl, er hovedforfatter på en videnskabelig artikel der konkluderer, at kvægavlere ved hjælp af billige målemetoder med høj kapacitet kan reducere mængden af drivhusgas, som deres køer udleder via deres bøvser, samtidig med, at køernes fodereffektivitet forbedres.

Foto: Pixabay.com

17.12.2018 | Forskning

Methan fra kobøvser kan reduceres via to fronter

En kombination af koens egen genetik og strategier, der er målrettet ændringer i hendes vomflora, kan bidrage til at reducere udledningen af methan mere effektivt, end hvis der blot selekteres for køer, der udleder mindre methan.

07.12.2018 | Bevilling

Millionpotentiale i bedre udnyttelse af krydsningsavl af malkekvæg

Forskningsprojektet DairyCross, der netop har modtaget en stor bevilling fra GUDP, har et klart mål om at øge andelen af danske krydsningskøer fra 10 til 50 procent i 2025. (Ekstern artikel)

Viser resultater 1 til 10 ud af 83

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Arrangementsarkiv

fre 23 okt
13:00-16:00 | Aarhus Universitet, Flakkebjerg/online
Ph.d.-forsvar
Fredag den 23. oktober forsvarer ph.d.-studerende ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Pernille Bjarup Hansen, sin afhandling med titlen 'Genetic Dissection and Prediction of Complex Traits in Barley and Festulolium Grasses'.
tir 20 okt
08:00-17:00 | Danmark
SEGES Årsmøde og Svinekongres
Dette års Svinekongres bliver lidt anderledes i år, da den spredes ud til seks forskellige byer den 20. oktober som arrangementet ”Viden på tværs”.
ons 07 okt
09:00-12:00 | Aarhus Universitet, Foulum/online
Ph.d.-forsvar
Onsdag den 7. oktober forsvarer ph.d.-studerende ved Sejet Plant Breeding I/S og Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Charlotte Damsgård Robertsen, sin afhandling med titlen 'Genomic Selection for yield and malting quality in winter barley'.
tir 11 aug
13:00-15:00 | AU Foulum, mødelokale 3
Qualifying exam: Egill Gautason
Titlen på Egill Gautasons midtvejseksamen er Genetic diversity, inbreeding and genomic prediction accuracies of Icelandic Cattle
søn 28 jun
08:00-17:00 | Bologna, Italien
ICAR 2020
ICAR (The International Congress on Animal Reproduction) har afholdt en stor konference hvert fjerde år i mange lande verden over. Kongressens fokus er dyreavl, herunder dyrefysiologi, dyrepatologi and avlsteknologier.
søn 21 jun
08:00-17:00 | West Palm Beach, FL, USA
ADSA - American Dairy Science Association Årsmøde
American Dairy Science Associations årsmøde 2020 er verdens mest omfattende møde indenfor forskningsfeltet. Det er et globalt forum for industripartnere, forskere, undervisere og studerende.
tor 16 apr
10:00-11:30 | Aarhus Universitet, Foulum (mødelokale M2)
MØDET ER UDSKUDT! Møde i Foulum om Horizon Europe
Den 16. april (ny dato udmeldes senere!) kommer Forskningsstøtteenheden og Central Denmark EU Office til Aarhus Universitet i Foulum for at fortælle om Horizon Europe, som er Horizon 2020’s afløser. Kom og hør, hvad det nye program kan gøre for din forskning.
man 24 feb
08:00-17:00 | Herning, Denmark
SEGES Kvægkongres
Kvægkongressen er det årlige samlingspunkt for kvægbønder, forskere, beslutningstagere og interesseorganisationer i og omkring kvægbruget.
tir 14 jan
08:00-17:00 | Herning, Danmark
SEGES Plantekongres
Kongressen er Nordens største om planteproduktion, natur, miljø og planlægning.
lør 11 jan
08:00-17:00 | San Diego, CA, USA
International Plant & Animal Genome XXVIII
The Plant and Animal Genome XXVIII Conference (PAG) er skabt til at danne forum for ny udvikling og fremtidige planer for plante- og dyregenomprojekter.

Viser resultater 1 til 10 ud af 88

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste