Nyheds- og arrangementsarkiv

13.01.2021 | Ph.d.-forsvar

Lu Cao: Optimering af genetisk forbedring i avlsprogrammer med genotype x miljø samspil

Ph.d.-forsvar, torsdag 21. januar 2021, Lu Cao

23.11.2020 | Ph.d.-forsvar

Flavia Pilar Forte: Nyttigt samspil mellem planter og mikrober: fremtiden for bæredygtigt landbrug

Ph.d.-forsvar, onsdag den 2. december 2020. Flavia Pilar Forte.

Pernille Bjarup Hansen

23.10.2020 | Ph.d.-forsvar

Pernille Bjarup Hansen: Brug af flere omics i plantegenetik – er det nøglen til at forstå, hvordan rødder kan brødføde verden?

Ph.d.-forsvar, fredag den 23. oktober 2020. Pernille Bjarup Hansen.

Charlotte Damsgård Robertsen

07.10.2020 | Ph.d.-forsvar

Charlotte Damsgård Robertsen: Forbedring af udbytte og maltkvalitet i vinterbyg

Ph.d.-forsvar, onsdag den 7. oktober 2020. Charlotte Damsgård Robertsen.

Foto: Pixabay.com

14.09.2020 | Forskning

Nyt projekt: RESPOT - Udvikling af sygdomsresistente kartofler

Forskere fra QGG deltager i nyt projekt, der kan føre til en nedbringelse af pesticider i kartoffelproduktionen.

Doug Speed
Luc Janss

24.08.2020 | Medarbejdernyhed

To nye professorer udnævnt ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning

Med ansættelsen af to nye professorer styrker Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) sin position som et af verdens førende centre for forskning i plante-, dyre- og humangenetik og genomisk selektion.

Foto: Jette Odgaard Villemoes

11.05.2020 | Bevilling

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere ressourceeffektive og klimavenlige

Innovationsfonden har bevilget knap 15 millioner kroner til et nyt forskningsprojekt ledet af virksomheden VikingGenetics. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager med viden og ressourcer indenfor fodereffektivitet og genetik.

Foto: Couleur, Pixabay.com

24.04.2020 | Bevilling

Danske plantesorter skal forhindre tørketab for milliarder

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt projekt, der skal udvikle mere tørkeresistente afgrøder.

24.02.2020 | Faculty of Technical Sciences

QGG bliver et selvstændigt center under det nye Faculty of Technical Sciences

I forbindelse med dannelsen af det nye Faculty of Technical Sciences bliver Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, QGG, der hidtil har været en del af Institut for Molekylærbiologi og Genetik, omdannet til et institutlignende center.

Foto: Jette Odgaard Villemoes

16.10.2019 | Forskning

Nye forædlingsmetoder for byg og hvede giver højt udbytte, bedre sygdomsresistens og høj kornkvalitet

Ny forskning viser, at genomisk selektion er særdeles effektivt i forædlingen af byg og hvede.

Viser resultater 1 til 10 ud af 87

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Arrangementsarkiv

man 07 dec
13:00-15:00 | AU Foulum og online
Kvalifikationseksamen: Bjarke Grove Poulsen
Titlen på Bjarke Grove Poulsens midtvejseksamen er Breeding Robust Production Sows
man 02 nov
08:00-23:59 | Virtuel begivenhed
The 6th International Conference of Quantitative Genetics
To ugers konference online.
fre 23 okt
13:00-16:00 | Aarhus Universitet, Flakkebjerg/online
Ph.d.-forsvar
Fredag den 23. oktober forsvarer ph.d.-studerende ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Pernille Bjarup Hansen, sin afhandling med titlen 'Genetic Dissection and Prediction of Complex Traits in Barley and Festulolium Grasses'.
tir 20 okt
08:00-17:00 | Danmark
SEGES Årsmøde og Svinekongres
Dette års Svinekongres bliver lidt anderledes i år, da den spredes ud til seks forskellige byer den 20. oktober som arrangementet ”Viden på tværs”.
ons 07 okt
09:00-12:00 | Aarhus Universitet, Foulum/online
Ph.d.-forsvar
Onsdag den 7. oktober forsvarer ph.d.-studerende ved Sejet Plant Breeding I/S og Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Charlotte Damsgård Robertsen, sin afhandling med titlen 'Genomic Selection for yield and malting quality in winter barley'.
tir 11 aug
13:00-15:00 | AU Foulum, mødelokale 3
Qualifying exam: Egill Gautason
Titlen på Egill Gautasons midtvejseksamen er Genetic diversity, inbreeding and genomic prediction accuracies of Icelandic Cattle
søn 28 jun
08:00-17:00 | Bologna, Italien
ICAR 2020
ICAR (The International Congress on Animal Reproduction) har afholdt en stor konference hvert fjerde år i mange lande verden over. Kongressens fokus er dyreavl, herunder dyrefysiologi, dyrepatologi and avlsteknologier.
søn 21 jun
08:00-17:00 | West Palm Beach, FL, USA
ADSA - American Dairy Science Association Årsmøde
American Dairy Science Associations årsmøde 2020 er verdens mest omfattende møde indenfor forskningsfeltet. Det er et globalt forum for industripartnere, forskere, undervisere og studerende.
tor 16 apr
10:00-11:30 | Aarhus Universitet, Foulum (mødelokale M2)
MØDET ER UDSKUDT! Møde i Foulum om Horizon Europe
Den 16. april (ny dato udmeldes senere!) kommer Forskningsstøtteenheden og Central Denmark EU Office til Aarhus Universitet i Foulum for at fortælle om Horizon Europe, som er Horizon 2020’s afløser. Kom og hør, hvad det nye program kan gøre for din forskning.
man 24 feb
08:00-17:00 | Herning, Denmark
SEGES Kvægkongres
Kvægkongressen er det årlige samlingspunkt for kvægbønder, forskere, beslutningstagere og interesseorganisationer i og omkring kvægbruget.

Viser resultater 1 til 10 ud af 90

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste