Du er her: qgg.au.dk qgg.au.dk Nyheds- og arrangementsarkiv

Nyheds- og arrangementsarkiv

Nyhedsarkiv

Foto: Jette Odgaard Villemoes

11.05.2020 | Bevilling

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere ressourceeffektive og klimavenlige

Innovationsfonden har bevilget knap 15 millioner kroner til et nyt forskningsprojekt ledet af virksomheden VikingGenetics. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager med viden og ressourcer indenfor fodereffektivitet og genetik.

Foto: Couleur, Pixabay.com

24.04.2020 | Bevilling

Danske plantesorter skal forhindre tørketab for milliarder

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt projekt, der skal udvikle mere tørkeresistente afgrøder.

24.02.2020 | Faculty of Technical Sciences

QGG bliver et selvstændigt center under det nye Faculty of Technical Sciences

I forbindelse med dannelsen af det nye Faculty of Technical Sciences bliver Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, QGG, der hidtil har været en del af Institut for Molekylærbiologi og Genetik, omdannet til et institutlignende center.

Foto: Jette Odgaard Villemoes

16.10.2019 | Forskning

Nye forædlingsmetoder for byg og hvede giver højt udbytte, bedre sygdomsresistens og høj kornkvalitet

Ny forskning viser, at genomisk selektion er særdeles effektivt i forædlingen af byg og hvede.

09.10.2019 | Forskning

Ny viden er afgørende for udviklingen af skræddersyet medicin

Et studie af bananfluer har givet forskere fra Center for Kvantitativ Genomforskning på Aarhus Universitet og deres samarbejdspartnere på Aalborg Universitet ny viden om, hvordan kortlægning af gener også kan bruges til at forudsige respons på en given behandling og dermed mulighed for skræddersyet medicin.

Foto: Lars Kruse

27.02.2019 | Forskning

Både klima og økonomi kan være vindere

Seniorforsker ved QGG, Peter Løvendahl, er hovedforfatter på en videnskabelig artikel der konkluderer, at kvægavlere ved hjælp af billige målemetoder med høj kapacitet kan reducere mængden af drivhusgas, som deres køer udleder via deres bøvser, samtidig med, at køernes fodereffektivitet forbedres.

Foto: Pixabay.com

17.12.2018 | Forskning

Methan fra kobøvser kan reduceres via to fronter

En kombination af koens egen genetik og strategier, der er målrettet ændringer i hendes vomflora, kan bidrage til at reducere udledningen af methan mere effektivt, end hvis der blot selekteres for køer, der udleder mindre methan.

07.12.2018 | Bevilling

Millionpotentiale i bedre udnyttelse af krydsningsavl af malkekvæg

Forskningsprojektet DairyCross, der netop har modtaget en stor bevilling fra GUDP, har et klart mål om at øge andelen af danske krydsningskøer fra 10 til 50 procent i 2025. (Ekstern artikel)

Grafisk illustration af de tre mekanismer, der antages at bidrage til årsagen til variation i medicins virkning hos patienter. Mekanisme 1: En gruppe genetiske varianter tilknyttet en sygdom er afgørende for risikoen for at udvikle sygdommen, og patientens reaktion på den medicinske behandling varierer fra tilfælde til tilfælde som en konsekvens af genetisk variation i gener i eksempelvis stofskifteveje. Som følge heraf varierer tempoet og mængden, ved hvilken kroppen optager medicin, fra tilfælde til tilfælde. Det fører til variation i medicinens virkning. Derfor er sygdoms- og medicinvirkningsfænotyperne reelt set to genetiske egenskaber, der ikke er sammenhængende. Mekanisme 2: Variabiliteten i medicinvirkningen er en konsekvens af variabilitet i sygdommen selv, det vil sige der er sygdomsheterogenitet blandt tilfældene, og det resulterer i forskelle i behandlingens virkning. Sygdommens heterogenitet er ikke et resultat af genetisk variation blandt tilfældene, men er forårsaget af forskellige valg af livsstil, forskellige miljøpåvirkninger og forskellige genetiske risici for beslægtede sygdomme. Mekanisme 3: Heterogenitet i de tilknyttede genetiske varianter, der forårsager den samme sygdom, resulterer i variation i, hvordan individer reagerer på den samme medicinske behandling.

21.11.2018 | Bevilling

Den personaliserede medicin

Nyt forskningsprojekt skal forske i det genetiske grundlag for, hvorfor mennesker med den samme diagnose reagerer forskelligt på den samme medicin. Forskningsresultaterne kan medvirke til, at vi i fremtiden får personaliseret medicin baseret på vores unikke, genetiske profil. Medicin, som har større effekt og færre bivirkninger.

20.09.2018 | Medarbejdernyhed

Ny gæsteforsker ved QGG: Sirous Eydivandi

Sirous arbejder sammen med Goutam Sahana og skal være ved QGG i et år.

Viser resultater 1 til 10 ud af 81

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Arrangementsarkiv

tor 16 apr
10:00-11:30 | Aarhus Universitet, Foulum (mødelokale M2)
MØDET ER UDSKUDT! Møde i Foulum om Horizon Europe
Den 16. april (ny dato udmeldes senere!) kommer Forskningsstøtteenheden og Central Denmark EU Office til Aarhus Universitet i Foulum for at fortælle om Horizon Europe, som er Horizon 2020’s afløser. Kom og hør, hvad det nye program kan gøre for din forskning.
man 24 feb
08:00-17:00 | Herning, Denmark
SEGES Kvægkongres
Kvægkongressen er det årlige samlingspunkt for kvægbønder, forskere, beslutningstagere og interesseorganisationer i og omkring kvægbruget.
tir 14 jan
08:00-17:00 | Herning, Danmark
SEGES Plantekongres
Kongressen er Nordens største om planteproduktion, natur, miljø og planlægning.
lør 11 jan
08:00-17:00 | San Diego, CA, USA
International Plant & Animal Genome XXVIII
The Plant and Animal Genome XXVIII Conference (PAG) er skabt til at danne forum for ny udvikling og fremtidige planer for plante- og dyregenomprojekter.
fre 08 nov
09:30-12:30 | Auditoriet, AU Foulum
Ph.d.-forsvar
Fredag den 8. november forsvarer ph.d.-studerende ved Wageningen Institute of Animal Sciences (WIAS) og MBG-QGG Foulum, Thinh Tuan Chu, sin afhandling med titlen 'Genotype by environment interactions in poultry breeding programs'. Ph.d.-afhandlingen er udført under det fælleseuropæiske Erasmus Joint Doctorate Program “EGS-ABG”.
tor 07 nov
10:00-13:00 | Aarhus University, Foulum
Ph.d.-forsvar
Torsdag den 7. november forsvarer ph.d.-studerende ved Institut for Husdyrvidenskab og MBG-QGG Foulum, Dana Olijhoek, sin afhandling med titlen 'Enteric methane production and residual feed intake of dairy cows - Nutritional and phenotypic perspectives'.
ons 06 nov
10:00-16:30 | Bruxelles, Belgien
Animal Task Force seminar og workshop
ATF seminaret ønsker en debat med landmænd, industrien, forskere, lovgivere og samfundet, som en opfølgning på den EAAP & ATF Special Session der blev afholdt under det årlige EAAP møde.
ons 30 okt
09:15-10:00 | Campus Aarhus, iNano Auditorium, building 1593-012
MBG FOCUS TALK - Gene mapping and genomic prediction with GxG and GxE interactions
Luc Janss, Ph.d. og seniorforsker ved QGG, holder foredrag om genkortlægning og genomisk prædiktion med GxG og GxE interaktioner hos MBG på campus Aarhus. Foredraget er på engelsk.
tir 22 okt
08:00-18:00 | Herning, Danmark
SEGES Svinekongres
Kongressen har fokus på faglige fremskridt, fremtidige udviklingsmuligheder og aktuelle anbefalinger til svineproducenter.
tir 17 sep
10:00-13:00 | Mødelokale 2, Aarhus Universitet, Foulum
Ph.d.-forsvar
Tirsdag den 17. september forsvarer ph.d.-studerende ved MBG-QGG Foulum og INRA AgroParisTech, Md Mesbah Uddin, sin afhandling med titlen 'Identification of causal factors for recessive lethals in dairy cattle with special focus on large chromosomal deletions'.

Viser resultater 1 til 10 ud af 82

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 27.05.2020