Nyheds- og arrangementsarkiv

Foto: Ari Kejonen (Pixabay.com)

07.04.2021 | Bevilling

RUMIGEN – Forbedret avl af drøvtyggere via genomik, epigenomik og ‘Accept-Rum’

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt EU Horizon2020 projekt – RUMIGEN – hvis mål er udvikling af mere bæredygtige avlsprogrammer og tilknyttede teknologier i overensstemmelse med sociale krav. Projektet tilføjer en nyskabende, samfundsmæssig dimension, defineret som ‘Accept-Rum’, til projektets mål.

10.02.2021 | Bevilling

Lokal og bæredygtig produktion af hestebønner skal styrke den grønne omstilling

Nyt projekt skal udvikle nye sorter af hestebønner til en mere bæredygtig dyrkning i Danmark med henblik på at nedsætte importen af sojabønner til dyrefoder. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) bidrager til projektet med dets solide ekspertise indenfor storskala computerberegninger og statistiske analyser.

13.01.2021 | Ph.d.-forsvar

Lu Cao: Optimering af genetisk forbedring i avlsprogrammer med genotype x miljø samspil

Ph.d.-forsvar, torsdag 21. januar 2021, Lu Cao

23.11.2020 | Ph.d.-forsvar

Flavia Pilar Forte: Nyttigt samspil mellem planter og mikrober: fremtiden for bæredygtigt landbrug

Ph.d.-forsvar, onsdag den 2. december 2020. Flavia Pilar Forte.

Pernille Bjarup Hansen

23.10.2020 | Ph.d.-forsvar

Pernille Bjarup Hansen: Brug af flere omics i plantegenetik – er det nøglen til at forstå, hvordan rødder kan brødføde verden?

Ph.d.-forsvar, fredag den 23. oktober 2020. Pernille Bjarup Hansen.

Charlotte Damsgård Robertsen

07.10.2020 | Ph.d.-forsvar

Charlotte Damsgård Robertsen: Forbedring af udbytte og maltkvalitet i vinterbyg

Ph.d.-forsvar, onsdag den 7. oktober 2020. Charlotte Damsgård Robertsen.

Foto: Pixabay.com

14.09.2020 | Forskning

Nyt projekt: RESPOT - Udvikling af sygdomsresistente kartofler

Forskere fra QGG deltager i nyt projekt, der kan føre til en nedbringelse af pesticider i kartoffelproduktionen.

Doug Speed
Luc Janss

24.08.2020 | Medarbejdernyhed

To nye professorer udnævnt ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning

Med ansættelsen af to nye professorer styrker Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) sin position som et af verdens førende centre for forskning i plante-, dyre- og humangenetik og genomisk selektion.

Foto: Jette Odgaard Villemoes

11.05.2020 | Bevilling

Kunstig intelligens skal gøre danske køer mere ressourceeffektive og klimavenlige

Innovationsfonden har bevilget knap 15 millioner kroner til et nyt forskningsprojekt ledet af virksomheden VikingGenetics. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager med viden og ressourcer indenfor fodereffektivitet og genetik.

Foto: Couleur, Pixabay.com

24.04.2020 | Bevilling

Danske plantesorter skal forhindre tørketab for milliarder

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt projekt, der skal udvikle mere tørkeresistente afgrøder.

Viser resultater 1 til 10 ud af 89

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste

Arrangementsarkiv

ons 24 mar
10:00-12:00 | Online
Kvalifikationseksamen: Ana Claudia Guillenea Golovanevsky
Titlen på Ana Claudia Guillenea Golovanevskys midtvejseksamen er Biology informed genomic selection for purebred and crossbred cattle.
tir 16 mar
08:00-17:00 | Online event
Science-based policy advice in agriculture
Trans-European online seminar. Science-based policy advice in agriculture, food, climate and environment
ons 10 mar
13:00-15:00 | Online
Kvalifikationseksamen: Miguel Angel Raffo Busco
Titlen på Miguel Angel Raffo Buscos midtvejseksamen er Gene by gene and genotype by environment interactions in wheat breeding programs using genomic selection.
man 07 dec
13:00-15:00 | AU Foulum og online
Kvalifikationseksamen: Bjarke Grove Poulsen
Titlen på Bjarke Grove Poulsens midtvejseksamen er Breeding Robust Production Sows
man 02 nov
08:00-23:59 | Virtuel begivenhed
The 6th International Conference of Quantitative Genetics
To ugers konference online.
fre 23 okt
13:00-16:00 | Aarhus Universitet, Flakkebjerg/online
Ph.d.-forsvar
Fredag den 23. oktober forsvarer ph.d.-studerende ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Pernille Bjarup Hansen, sin afhandling med titlen 'Genetic Dissection and Prediction of Complex Traits in Barley and Festulolium Grasses'.
tir 20 okt
08:00-17:00 | Danmark
SEGES Årsmøde og Svinekongres
Dette års Svinekongres bliver lidt anderledes i år, da den spredes ud til seks forskellige byer den 20. oktober som arrangementet ”Viden på tværs”.
ons 07 okt
09:00-12:00 | Aarhus Universitet, Foulum/online
Ph.d.-forsvar
Onsdag den 7. oktober forsvarer ph.d.-studerende ved Sejet Plant Breeding I/S og Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Charlotte Damsgård Robertsen, sin afhandling med titlen 'Genomic Selection for yield and malting quality in winter barley'.
tir 11 aug
13:00-15:00 | AU Foulum, mødelokale 3
Qualifying exam: Egill Gautason
Titlen på Egill Gautasons midtvejseksamen er Genetic diversity, inbreeding and genomic prediction accuracies of Icelandic Cattle
søn 28 jun
08:00-17:00 | Bologna, Italien
ICAR 2020
ICAR (The International Congress on Animal Reproduction) har afholdt en stor konference hvert fjerde år i mange lande verden over. Kongressens fokus er dyreavl, herunder dyrefysiologi, dyrepatologi and avlsteknologier.

Viser resultater 1 til 10 ud af 93

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste