Nyheds- og arrangementsarkiv

16.06.2021 | Forskning

Fodringsforsøg med krydsningskvier på Danmarks Kvægforskningscenter

I efteråret 2019 blev der indsat 62 kviekalve på Danmarks Kvægforskningscenter (DKC) ved AU Foulum. Kalvene indgår i et fodringsforsøg, som forskere fra QGG deltager i. Projektet skal undersøge mulige forskelle i vægt, tilvækst, foderoptagelse og fodereffektivitet mellem kvier af racerne Holstein, Nordisk rødt samt krydsninger af disse. Her…

31.05.2021 | Ph.d.-forsvar

Mattia Fois: Samspillet mellem plante og patogen: en vej til at forstå, hvordan planter beskytter sig

Ph.d.-forsvar, torsdag, 17. juni 2021. Mattia Fois.

12.05.2021 | Bevilling

Forsker fra QGG modtager det prestigefyldte Novo Nordisk Emerging Investigator Grant

Tenure track adjunkt Guillaume Ramstein fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) modtager et Emerging Investigator Grant fra Novo Nordisk Fonden. Bevillingen skal bruges til forskning i at finde en ny strategi til forbedring af egnethed i vigtige afgrøder.

Foto: Ari Kejonen (Pixabay.com)

07.04.2021 | Bevilling

Nyt H2020-projekt med en etisk dimension skal udvikle mere bæredygtige avlsprogrammer

Forskere fra Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) deltager i et nyt EU Horizon2020 projekt – RUMIGEN – hvis mål er udvikling af mere bæredygtige avlsprogrammer og tilknyttede teknologier i overensstemmelse med sociale krav. Projektet tilføjer en nyskabende, samfundsmæssig dimension, defineret som ‘Accept-Rum’, til projektets mål.

10.02.2021 | Bevilling

Lokal og bæredygtig produktion af hestebønner skal styrke den grønne omstilling

Nyt projekt skal udvikle nye sorter af hestebønner til en mere bæredygtig dyrkning i Danmark med henblik på at nedsætte importen af sojabønner til dyrefoder. Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) bidrager til projektet med dets solide ekspertise indenfor storskala computerberegninger og statistiske analyser.

13.01.2021 | Ph.d.-forsvar

Lu Cao: Optimering af genetisk forbedring i avlsprogrammer med genotype x miljø samspil

Ph.d.-forsvar, torsdag 21. januar 2021, Lu Cao

23.11.2020 | Ph.d.-forsvar

Flavia Pilar Forte: Nyttigt samspil mellem planter og mikrober: fremtiden for bæredygtigt landbrug

Ph.d.-forsvar, onsdag den 2. december 2020. Flavia Pilar Forte.

Pernille Bjarup Hansen

23.10.2020 | Ph.d.-forsvar

Pernille Bjarup Hansen: Brug af flere omics i plantegenetik – er det nøglen til at forstå, hvordan rødder kan brødføde verden?

Ph.d.-forsvar, fredag den 23. oktober 2020. Pernille Bjarup Hansen.

Charlotte Damsgård Robertsen

07.10.2020 | Ph.d.-forsvar

Charlotte Damsgård Robertsen: Forbedring af udbytte og maltkvalitet i vinterbyg

Ph.d.-forsvar, onsdag den 7. oktober 2020. Charlotte Damsgård Robertsen.

Foto: Pixabay.com

14.09.2020 | Forskning

Nyt projekt: RESPOT - Udvikling af sygdomsresistente kartofler

Forskere fra QGG deltager i nyt projekt, der kan føre til en nedbringelse af pesticider i kartoffelproduktionen.

Viser resultater 1 til 10 ud af 92

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementsarkiv

man 24 maj
08:00-17:00 | Online event
11th Symposium of the International Society of Root Research
Roots of Discovery: Exploring new frontiers
tor 22 apr
08:00-23:59 | Online event
European Mathematical Genetics Meeting (EMGM)
The European Mathematical Genetics Meeting 2021 will take place at the Ecole normale supérieure in Paris. This annual meeting offers an informal environment to exchange ideas on the use of mathematical techniques in the field of genetics. The 2021 edition will put an emphasis on the use of bioinformatics approaches for human genome data.
ons 14 apr
12:30-16:30 | Online event
Resilient Northern Crops Network (NordCrop)
The network funded by NKJ will investigate how we can exploit new genomic and phenotyping technologies to identify more robust genotypes in key Nordic field crops (wheat, oat, potato and fodder grasses).
ons 24 mar
10:00-12:00 | Online
Kvalifikationseksamen: Ana Claudia Guillenea Golovanevsky
Titlen på Ana Claudia Guillenea Golovanevskys midtvejseksamen er Biology informed genomic selection for purebred and crossbred cattle.
tir 16 mar
08:00-17:00 | Online event
Science-based policy advice in agriculture
Trans-European online seminar. Science-based policy advice in agriculture, food, climate and environment
ons 10 mar
13:00-15:00 | Online
Kvalifikationseksamen: Miguel Angel Raffo Busco
Titlen på Miguel Angel Raffo Buscos midtvejseksamen er Gene by gene and genotype by environment interactions in wheat breeding programs using genomic selection.
man 07 dec
13:00-15:00 | AU Foulum og online
Kvalifikationseksamen: Bjarke Grove Poulsen
Titlen på Bjarke Grove Poulsens midtvejseksamen er Breeding Robust Production Sows
man 02 nov
08:00-23:59 | Virtuel begivenhed
The 6th International Conference of Quantitative Genetics
To ugers konference online.
fre 23 okt
13:00-16:00 | Aarhus Universitet, Flakkebjerg/online
Ph.d.-forsvar
Fredag den 23. oktober forsvarer ph.d.-studerende ved Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning, Pernille Bjarup Hansen, sin afhandling med titlen 'Genetic Dissection and Prediction of Complex Traits in Barley and Festulolium Grasses'.
tir 20 okt
08:00-17:00 | Danmark
SEGES Årsmøde og Svinekongres
Dette års Svinekongres bliver lidt anderledes i år, da den spredes ud til seks forskellige byer den 20. oktober som arrangementet ”Viden på tværs”.

Viser resultater 1 til 10 ud af 96

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste