Er larver vores fremtidige fødevare?
Vi er flere mennesker på jorden end nogensinde før: Nu 8 milliarder – og vi står overfor en kæmpe udfordring i forhold til at imødekomme en stigende fødevareefterspørgsel og samtidig minimere fødevareproduktionens belastning af miljøet. Insektavl er et lovende redskab i værktøjskassen.

Projektet Optimization of insect production for animal feed through breeding med deltagere fra Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og partnere fra industrien er netop afsluttet og har fået to formidlingsartikler udgivet. En i EU Research på engelsk, og en i Aktuel Naturvidenskab, udgivet af blandt andre TECH Fakultetet på Aarhus Universitet.
Projektets to hovedformål – en genetisk og fænotypisk forbedring af den almindelige stueflue med henblik på at optimere produktionen og avle på de bedste individer, og udnyttelse af affaldsstrømme til fodring af larver af sort soldaterflue (f.eks. mask og andet madaffald) med henblik på at studere affaldstypernes effekt på fluernes udvikling og proteinindhold i larverne – bliver udfoldet i begge artikler.
Find artiklen i Aktuel Naturvidenskab her (på dansk), og artiklen i EU Research her (på engelsk).