Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Et nyt projekt skal gavne den økologiske produktion ved dels at udvikle avlslinjer, der er bedre egnet til økologisk produktion, og dels bane vej for, at mejerierne kan skabe nye nicheprodukter på baggrund af viden om køernes avlsmæssige karakteristika.
Variationen i kvægets genom er nu kortlagt i en hidtil uhørt detaljeringsgrad. Det er et kvantespring inden for forskning i kvægets genetik og kvægets historie.
Nye genetiske teknologier har revolutioneret husdyravlen. Nu bruges de samme teknologier og modeller til at gøre dansk maltbyg endnu bedre.
Forskere vil udvikle afgrøder, der ved hjælp af dybe rødder er bedre til at optage vand og næringsstoffer. Det vil gøre planterne mere robuste og i bedre stand til at klare klimaforandringernes forventede effekter på vejret samt sikre bedre vækst og større udbytte.
Den lille størrelse af bestandene af Jersey og rødtmalkekvæg i de nordiske lande giver udfordringer, når der anvendes genomisk selektion for at øge avlsfremgangen. Et nyt forskningsprojekt har til formål at forbedre dette, hvilket vil gavne dyrenes sundhed, velfærd og produktion.
Vi skal udnytte jordens ressourcer endnu bedre for at skaffe mad nok til alle. Blandt andet skal vi forædle os frem til større udbytter pr. hektar. Der er også behov for at reducere madspild og sætte bremserne i befolkningstilvæksten, hvis vi skal sikre mad til alle på en bæredygtig måde. AU-forskere er leveringsdygtige i meget af den viden, der skal til.
Forskere har opdaget en mutation med et indbygget dilemma for avlere af malkekvæg. En slettet gensekvens har en positiv effekt på mælkeydelse, men kan være dødelig for kalvefostrene.
Ny genetisk teknologi har de seneste fem år skabt en revolution i dansk landbrug. Produktionen er steget, køerne er blevet sundere, og teknologien kan udbredes og skaffe mere klimavenlig mad til klodens mange indbyggere.
Ph.d.-studerende Hadi Esfandyari har fået prisen for bedste poster i husdyrgenetik ved the 64th Annual Meeting of EAAP of the European Association of Animal Science.
Køernes udledning af den skadelige metan skal nedbringes uden at mindske mængden eller kvaliteten af mælk. Forskere ved Aarhus Universitet ser i nyt projekt på sammenhængen mellem mælkens kvalitet og sammensætning og køernes genetik og metanudledning.
Side 9 af 10
The conference will bring together specialists working on the interface between genomics, genetic engineering and infectious disease with the aims of…
The conference will cover probabilistic models, algorithms, and statistical methods across a broad range of applications in genetics and genomics.
Fredag den 8. september forsvarer ph.d.-studerende ved MBG-QGG og laboratoriet Génétique Physiologie et Systèmes d'Elevage (GenPhySE), INRA, Frankrig,…
The 68th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science.
The main theme of the meeting will be Patterns of Livestock Production in the…
24.25. august afholdes den årlige danske konference i Bioinformatik på Syddansk Universitet i Odense.
Deadline for mundtlige præsentationer er 2.…
MSc / PhD summer course, in collaboration with the Norwegian University of Life Sciences (NMBU)
Side 9 af 11